Πως να δώσετε vintage όψη στα έπιπλά σας

Η αναπαλαίωση των επίπλων σας δεν υπήρξε ποτέ πιο εύκολη υπόθεση. Το χρώμα κιμωλίας είναι το καλύτερο χρώμα για την τεχνική της παλαίωσης και δεν χρειάζεται προετοιμασία πριν την εφαρμογή. ΟΥΤΕ ΤΡΙΨΙΜΟ ΟΥΤΕ ΑΣΤΑΡΙ.

Τι είναι το χρώμα κιμωλίας;

Πρόκειται για υδατοδιαλυτο διακοσμητικό χρώμα σε υγρή μορφή το οποίο χαρίζει μια ματ και “απαλή” υφή στην επιφάνεια που θα εφαρμοστεί σαν αυτή της κιμωλίας (chalk).Είναι κατάλληλο για πολλές επιφάνειες, όπως το ξύλο, τη μελαμίνη, τον καμβά, το μέταλλο, το πλαστικό, το χαρτόνι και το γυαλί. Η πιο συνηθισμένη όμως χρήση του είναι σε ξύλο.

Δώστε λοιπόν μια νέα όψη στα παλιά σας έπιπλα ή κάντε τα καινούργια να δείχνουν παλιά.

Βήμα-βήμα η τεχνική Chalk Paint

1. Καθαρίστε το έπιπλο

Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το παλιό χρώμα ή βερνίκι που μπορεί να έχει ήδη το έπιπλο σας .Βεβαιωθείτε όμως ότι είναι καθαρό από σκόνες ή λάδια και να είναι στεγνό. Εάν υπάρχουν ακίδες ή πετάγματα επιδιορθώστε τα εφόσον είναι απαραίτητο.

Το απλό σαπουνόνερο είναι η καλύτερη επιλογή.Katharismos Epifaneias Ksylou

Καθαρισμός επιφάνειας με σαπουνόνερο

2. Εφαρμόστε το χρώμα κιμωλίας (chalk paint)

Εδώ βρίσκεται η μαγεία του χρώματος κιμωλίας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατεύθυνση που θα δώσετε στις πινελιές σας. Δεν είναι αναγκαίο να χρωματίσετε κάθε γωνιά ή σχισμή εάν δε θέλετε. Μην πανικοβάλλεστε εάν η πρώτη στρώση δεν έχει καλύψει καλά ή το πινέλο σας έχει αφήσει ραβδώσεις στην επιφάνεια του επίπλου . Όλα είναι φυσιολογικά και θα δείχνουν διαφορετικά μετά τη δεύτερη στρώση.

Διαλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και βάψτε με πινέλο όχι με ρολό. Μόλις μια ώρα αρκεί για να στεγνώσει η πρώτη στρώση και να περάσετε την δεύτερη .

Το έπιπλο σας έχει αποκτήσει ματ και βελούδινο αποτέλεσμα!

TIP : Εάν το χρώμα σας πήζει, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό για να το αραιώσετε.

Efarmoste To Xroma Kimolias

Εφαρμογή του χρώματος κιμωλίας

3.Δημιουργείστε “φυσική” φθορά

Για πιο vintage χαρακτήρα, χρειάζεται να τρίψετε με γυαλόχαρτο Νο.180-220 τα σημεία που συνήθως εχουν την μεγαλύτερη φθορά από την πάροδο του χρόνου όπως τα πόδια και οι γωνίες του επίπλου. Τρίβοντας το τελευταίο χέρι θα εμφανίζεται το χρώμα της βάσης.

TIP: Μια καλή ιδέα είναι να βάψετε με δυο διαφορετικές αποχρώσεις τη βάση και το τελικό δίνοντας μια πιο παιχνιδιάρικη εμφάνιση .Dimourgia Fisikis Fthoras Sto Epiplo

Δημιουργία “φυσικής” φθοράς

4. Προστατέψτε το έπιπλο με κερί

Το κέρωμα στο τέλος του βαψίματος είναι μία απαραίτητη διαδικασία για να φυλακιστεί το χρώμα και να προστατευτεί από εξωτερικούς παράγοντες. Απλώστε το κερί ομοιόμορφα σε μικρή ποσότητα με πινέλο ή με πανί βαμβακερό. Μετά από 20 λεπτά αφαιρέστε το περίσσευμα με ένα καθαρό πανί που δεν βγάζει τρίχες. Το κερί θέλει τον χρόνο του να θεραπευτεί. Περίπου 15 μέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα έπιπλά σας αλλά θέλει λίγο προσοχή στις γρατσουνιές.Keroma Epiploy

Κέρωμα ξύλινου επίπλου

Similar Posts